بازسازی دفتر معماران رویداد

تلویزیون اینترنتی دیزاین تی وی

نام پروژه: بازسازی دفتر معماران رویداد

Home Page V1


تلفن: ۸-۸۸۱۰۱۳۵۶-۰۲۱
اینستاگرام: memaritvir@

بازسازی دفتر معماران رویداد

بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان  و ساخت رویداد …۱۳۹۶

طراحان :مصطفی امیدبخش -زهرا آرمند
کارفرما: معماران رویداد همکاران
طرح:مهسا شیخ اکبری، سارا غفوری، درین حجت
اجرا: معماران رویداد
همکار اجرا:محمود آرمند، مرتضی امیدبخش
عکس: آرش عاشوری نیا
مساحت آپارتمان:۱۱۰متر مربع
کاربری:آتلیه طراحی معماری
کاربری قبلی:مسکونی

درباره بازسازی دفتر معماران رویداد

ساختمان آرامی بود.
پلاک پنج. سه طبقه، سه واحد مستقل و کلا چهار نفر ساکن!
واحد۱۱۰ متری طبقه اول
یک سال و نیم تنها و خالی به خانمی فکر میکرد که چهل سال پیش ساختمان را بنا کرده بود و حال دیگر نبود.
آرامش ساختمان و محیطش دقیقا نقطه مقابل این آفیس بود.

مهندس مصطفی امیدبخش و مهندس زهرا آرمند یک زوج معمار هستند.
ده سال کار آنها طراحی و نظارت پروژه های ساختمانی است.
تمام وقت و سنگین.
مدتی بود که فکر میکردند دوازده ساعت کاری روزانه را باید در فضایی مثل خودشان اجتماعی، ساده، منطقی و ساکت بگذرانند.

پتانسیل های ساختمان قبلی

پتانسیل های واحد طبقه اول ساختمان پلاک پنج در همان بازدید اول نظر هر دو معمار را جلب کرد و آن دو را به فکر بازسازی ساختمان انداخت.
کانسپت کار در طی سال های گذشته در ذهنشان وجود داشت.
طرح معماری و تغییرات کالبدی پیرو آنرا بلافاصله در همان شب، درخواب و بیداری کشیدند.
در بازدید دوم سردستی واحد طبقه اول را متر کردند و بعد مطمئن شدند که میخواهندش.

ایده تداخل فضاهای داخل و خارج در دفتر رویداد

مشکل ساختمان پلاک پنج این بود که سال ها بی هیچ توجه به حال خودش رها شده بود.
شایدحتی از همان سال اول به وجود آمدنش.
فرسایش وخستگی در تمام اجزای ساختمان و واحد طبقه اول بوضوح دیده می شد.
همین باعث شده بو که یکسال و نیم بعد از مرگ صاحبخانه، همچنان خالی بماند و کسی به آن علاقه ای نشان ندهد.
نکته جذاب اما برای معماران دفتر معماران رویداد این بود که به همین دلیل توانستند به قیمت پایین تری مالکش شوند و بازسازی ساختمان را شروع کنند.

کنار پروژه های ساختمان سازی جاری و معمولشان، تغییر چهره خسته بیرونی ساختمان پلاک پنج با همه محدودیت های ناشی از زندگی چهار ساکن دو واحد دیگر،کنترل بودجه و تامین فضای مناسب ذهنی معماران برای دوازده ساعت کار روزانه پروژه ای دیگربود!
خیلی ساده و مبتنی بر کلیات واحد و ارتباط و اتصال حداکثری در بازسازی ساختمان ، جنوب را به گذر اصلی، شمال را به محدوده نورگیر و شرق را با آویختن پله ها به ورودی و فضاهای مشاع گره زدند.
این منظری شد از آنچه بود وآنچه هست!
انجیر خشک حیاط گر چه جان ندارد اما اشاهد تمام اتفاقات بود و هست.

تابلو “Window opened to the street Penthieure | Fenêtre ouverte sur la ruede Penthièure” پیکاسو که در آن از یک اتاق بیرون آن، خیابان، ساختمان مقابل و پشت پنجره ساختمان مقابل را میبینید را احتمالا به یاد دارید !
این تابلو اتفاقا جز وگنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است
چندین لایه پلانی که طوری با هم تداخل پیدا کرده اند که داخل ساختمان سمت مقابل خیابان جلو آمده و از طرفی پنجره رو به خیابان اتاق عقب رفته است.
این لایه های مختلف (پنجره ساختمان، خیابان و درختان آن،نمای ساختمان مقابل و فضای داخلی ساختمان مقابل) در هم رفته اند.
ایده تداخل فضاهای داخل و خارج و ایجاد یک حجم داخلی باز قابل انعطاف بجای حجم های بسته، ایده کوبیستی تابلو ۱۹۲۰ پیکاسو، این فیزیک آلترناتیو و ادراک متفاوت از فضا و زمان کانسپت اصلی ارتباط ارگانیک حجم داخلی «آتلیه معماران رویداد » بود.

 

برای مشاهده لیستی از بهترین دفاتر معماری ایران روی لینک  ۱۰۰ برند برتر کلیک کنید.

(بازدید ۳۷ بار, بازدیدهای امروز ۱ )
۰

شما ممکن است علاقه مند باشید به