طرح های اجرا نشده

لوگوی جدید سایت دیزاین تی وی

نام ویدئو: طراحی معماری مرکز فرهنگی بامیان

 آدرس سایت: www.memaritv.com

تلفن: ۸-۸۸۱۰۱۳۵۶-۰۲۱

اینستاگرام: memaritvir

طراحی معماری مرکز فرهنگی بامیان

معرفی پروژه های معماری

مرکز فرهنگی بامیان (مهندس رضا مفاخر)

مرکز فرهنگی بامیان طرح منتخب در بخش پروژه های فرهنگی است که در سال ۱۳۹۳ توسط مهندس رضا مفاخر طراحی شد.
هدف از طراحی این مرکز فرهنگی روایت از آنچه بود و آنچه می تواند باشد برای مخاطبی که لحظه لحظه ی بنا را تجربه کند.
بروز این دعوت به خوانش دوباره تاریخ در قدم اول ایده پردازی، از طریق آفرینش چشم اندازهایی از کوه بامیان در قاب معماری فضا صورت می گیرد.
دو منظر ویژه از شمال شرق تا شمال غرب اساس تعریف سناریوی حرکت کاربر در فضاست.
جاهای خالی که تا یک دهه پیش محل قرارگیری مجسمه های بزرگ بودا، به نشانه تلفیق و تاثیر هنر سرزمین های مختلف از مشرق تا مغرب زمین بوده اند.

مشتری: یونسکو

موقعیت: افغانستان، بامیان

مساحت: ۲۵۰۰ مترمربع

طراح: مهندس رضا مفاخر

همکاران طراحی : فروزان وحدتی، سحر حق پرست، تینا رکنی

جزئیات طراحی مرکز فرهنگی بامیان

بامیان دره ای است که محل گذار اتفاق ها، اقوام و فرهنگ های گوناگون بوده است.
اما آنچه در دست است چیزی نیست جز روایاتی از آنچه بوده است و دیگر نیست؛ شاید از آن تصویری باقی مانده، شاید خرابی ای رو به اتمام، اما لحظه ی اکنون، انسانی است که گذشته را در ذهن دارد و آینده را در سینه می خواهد.

ابتدا گروه طراحی بامیان بر آن شد که لکه حجمی بر شیب زمین قرار گیرد تا بتواند چشم اندازی وسیع به تپه بامیان در شمال خود داشته باشد.
علاوه بر آن قرارگیری بنا روی شیب می تواند پتانسیل آن را برای طراحی سیال فضاها افزایش دهد.
موازی با ایده استفاده از ارزشهای تاریخی، عملکردهای اصلی بنا در قالب برنامه ای از پیش تعیین شده، در سه ژانر فرهنگی، آموزشی و پشتیبانی الزاما معماری مجموعه را بر اساس نیازهای فضایی هر یک از فعالیت ها شکل می دهند.

در چیدمان فضاها، ازدحام و آلودگی صوتی و همچنین برخورداری از چشم اندازهای مختلف مبانی اصلی ارتباطات فضایی قرار گرفت.
بر این اساس آمفی تاتر، گالری ها و فضاهای وابسته به آن در طبقه همکف چیده شدند.
اتاق موسیقی، کتابخانه، کلاس ها و دیگر فضاهای آموزشی برای دوری از نوفه محیط در زیرزمین جای گرفته اند.
فضای اداری به دلیل آن که در طول روز کاربر دائم دارد، در جنوب قرار می گیرد تا بتواند از تابش خورشید برای گرمایش فضا استفاده نماید.

در آفرینش معماری این فضاها مکعب مستطیلی در نظر گرفته شد تا در این سایت باستانی همگون با محیط بوده و هزینه ساخت تا حد امکان کاهش یابد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی: