معماری در آپارتمان شماره صفر

معماری در آپارتمان شماره صفر

تلویزیون اینترنتی دیزاین تی وی

نام پروژه: معماری در آپارتمان شماره صفر

آدرس سایت: www.designtvir.com

تلفن: ۸۸۱۰۱۳۵۶-۰۲۱

اینستاگرام: designtvir@

معماری در آپارتمان شماره صفر

آپارتمان شماره صِفر

ایده طراحی ساختمان شماره صِفر

بنای اولیه آپارتمان شماره صِفر ، بنایی بود نیمه جان با دیوارچینی­‏های ناتمام.
این ساختمان در احاطه‏ ی ساختاری حجیم و دستگیر از جنس بتن بود که به دور از تمهیدات معماری در میانه‏ ی راه رها شده بود.
سپس برای رشد به دفتر معماری طرح و ساخت طرا  سپرده شد.

ایده­‏ های طراحی با نگاهی کل‏ نگر و با توجه به مقیاس­های درشت شهری و نیز خرد معماری داخلی و جزئیات اجرایی پروژه شکل گرفت.
در طراحی حجمی استفاده از حداقل عناصر ترسیمی، طراحان پروژه را به شکل‏ گیری “مثلث” رهنمون داشت.
پس، ساده انگاشتی همزمان معنا و فرم، عنوان پروژه را به “آپارتمان شماره صفر“ مبدل ساخت.

نحوه طراحی پروژه آپارتمان شماره صِفر

  • کاربری فعلی و قبلی بنا:  بنا با هدف ساخت مسکونی آغاز گردیده بود.
    طراحی بازسازی مجدد با هدف مسکونی در مرحله‏ ی اتمام اجرای سازه و دیوار­کشی­های منطبق بر طرح قبلی صورت گرفت.
  • محدوده‏ ی مداخلات: تخریب دیوارکشی­های موجود، تغییر جداره‏­ های پاسیو، تصحیح شمشیری دستگاه پله و تخریب پیشانی پیش آمده در نمای شمالی.
  • وضعیت بنا قبل از بازسازی: بنا در مرحله ‏ی سفت‏ کاری با دیوارچینی ناتمام به تیم طراحی ما محول گردید.
  • سازه و تأسیسات اولیه: سازه و تأسیسات بنا با هدف ساخت مسکونی آغاز گردید و سازه بر اساس طراحی قبلی به اتمام رسیده بود.

درباره آپارتمان شماره صِفر

وجود ستون‏­های حجیم در میانه­ بنا، ناگزیری طراح در تعریف فضای داخلی واحد مسکونی آن چنان که مرز تداخل فضاها را به الزام شکل‏ گیری جداره­‏ های کوتاه با فرم حجمی خاص مجاب و ایجاد ترکیب حجمی یکپارچه با عناصر سازه­ای موجود و عملکردهایی همچون شکل گیری رختکن ورودی و دیواره­ منفصل کننده­ سالن از آشپزخانه را پدید آورد.

لزوم دقت نظر در حل معضلات وضعیت موجود از جمله تیر شانه‏ گیر راه پله در تمامی طبقات، بستر خلق فرم‏های مثلثی با توجه به تشریح ارتباط معنایی عدد صفر و فرم مثلث را فراهم نمود و بستر بروز خلاقیت فرمی در نقاط شاخص مشاعات و یا حمام پشت راه­پله انجامیده است.
همزمان که خواسته‏­ های سفارش دهندگان پروژه برای استفاده‏ ی حداکثری از نور، تأمین دید و گسترش پروژه از درون به بیرون بنا، موجب تعریف مجسمه ­وار بنایی کاملا مدرن و ساده گردید.

پویایی و جهت بخشی با الفبای فرمی مثلث گونه‏ که با بازی نور و سایه در روند تغییر روز و شب و در گذار فصول سرد و گرم همراه شده، تلاشی بوده بر حفظ ایده ‏­های اولیه‏­ طراحی.

در ساختار محدود فرصت‏های آن، با اعمال جزئیات اجرائی خاص تلاشی بوده در جهت رفع نیاز پروژه به رنگ و لعابی خاص و مقاوم در نماهای اصلی و فرعی و جداره­ های پروژه.

موجودیت از پیش مقید شده­ بنا برای جای­گیری دستگاه پله، نورگیر پاسیو و جانمائی ستون­های سازه­ ای، روال شکل­گیری پلان طبقات را در مسیری مشخص رهنمون ساخت.
در طبقات ۴-۱، همنشینی آشپزخانه، نشیمن و سالن و راهروی ناگزیر طولانی دسترسی به اتاق خواب‏ها با ریز‏عملکردهای خاص همچون رختشورخانه، سرویس و غیره به شکل گیری حوزه خصوصی اتاق خواب ،کمک شایان نموده است.

نوآوری‏ها و مزایای پروژه

  • ایجاد نمای هندسی، مدرن و مدولار:
    با سنگ کریستال سفید هرات در ابعاد حکمی ۶۰*۱۵۰ در کنار قطعات پنل کامپوزیت با روکش فلز مس که در شروع روند اکسیداسیون می باشد.
  • تمرکز و توجه ویژه به ستون‏گذاری­های غیر حرفه­ ای در میانه­ بنا و ستون­های حجیم:
    فضای مشاعات همکف با ایجاد جداره­ های با فرم گالری در فضای پارکینگ و نیز فضاهای تأسیساتی نیازمند پوشش و جداره­ های کاربردی جداکننده سالن از آشپزخانه و رختکن در فضای داخلی مسکونی.

علاوه بر این در شکل­‏گیری فضای داخلی مسکونی، تلاش برای تعریف عملکردهای متنوع همچون اتاق­ مطالعه و کار، اتاق کودک و اتاق فرزند نوجوان خانواده در کنار اتاق خواب والدین، تأمین بیشینه­ فضای آزاد از طریق تعریف باغچه­ های حداقلی در محوطه­ حیاط و نهایتا خلق باغ-بام در پشت بام پروژه خواسته­ های سفارش دهندگان بوده است.

مشخصات پروژه

طراحی معماری: سید حسن علوی‏ زاده ، سیمین فرهنگی
همکاران تیم طراحی: مجید پورمیرعلی، محمدرضا عبیری،  ثمینه جوادی، زهرا اکبری، امیرحسین روستایی، احمد پارسا
تأسیسات مکانیکی: علی خوشنویس
تأسیسات الکتریکی: قاسم سلگی
همکاران اجرا: علی بهرامی راد
عکاس: محمد حسن اتفاق
کارفرما: آقای خانی
آدرس پروژه: ایران, تهران
وضعیت: ساخته شده
سال: ۱۳۹۸
مشخصات بنا:
طبقه ‏ی منفی یک: پارکینگ
طبقه‏ ی همکف: لابی و پارکینگ
طبقات اول تا پنجم: ۶ واحد مسکونی (۴ طبقه‏ ی تک واحدی و یک طبقه‏ ی دو واحدی)
پشت بام: باغ-بام
فضای آزاد: رمپ دسترسی به پارکینگ طبقه‏ ی زیرزمین و باغچه‏ های فضای سبز
سازه: قاب خمشی بتن آرمه با سقف تیرچه بلوک
تأسیسات: تهویه‏ ی مطبوع با سیستم داکت اسپیلت به همراه گرمایش از طریق موتورخانه ‏ی مرکزی با دیگ چگالشی
مساحت زیربنا: ۲۱۰۰ مترمربع بنا به همراه ۲۴۰متر باغ بام
مساحت زمین: ۴۵۰ مترمربع
سایت: www.taera-studio.com
اینستاگرام: www.instagram.com/taera_studio

 

تلفن: ۸- ۸۸۱۰۱۳۵۶- ۰۲۱

 

 

 

 

 

0
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی: